Nieuwsbrief April

 

Busreis 2019.

 

Zoals we al eerder hebben gemeld staat de jaarlijkse Busreis weer voor de  deur. Op 8 mei gaan we met de bus van Oskam Reizen naar Delft. Het programma ziet er als volgt uit:

9.00 uur:         Vertrek bij de Duinpan;

10.00 uur:       Koffie/thee met appelgebak restaurant het Malieveld in Den Haag. Daarna rondrit den Haag richting delft;

12:00 uur:       Koffietafel bij Gasterij ’t Karrewiel te Delft;

13:00 uur:       Paardentram door Delft en uitstappen bij ‘de Porceleyne Fles’ en rondleiding aldaar

15:30 uur:       Rondvaart door de grachten en uitstappen bij Gasterij ’t Karrewiel;

17:00 uur:       Terug naar De Zilk, waar we rond 18:00 weer aankomen.

 

Kosten: € 68 pp. Het liefst over te maken via de bank. Contant betalen mag ook. Zie strookje onderaan deze Nieuwsbrief. Op dat strookje kunt U ook aangeven of er rekening moet worden gehouden  met een speciaal dieet.

 

Contributie.

 

Van onze 300 leden hebben 67 mensen hun contributie voor de tweede helft van dit seizoen nog niet overgemaakt. Onze penningmeester Bert Schreurs zal hen nog een betalingsherinnering  sturen.

 

De contributie is, zoals eerder al uitgelegd,  eenmalig een beetje vreemd. Waar we in het verleden steeds een (kalender)jaar contributie hadden zijn we dit seizoen overgestapt op een seizoen contributie. Dat betekent dat we afgelopen januari geen contributie voor het hele jaar 2019 hoefden te betalen maar alleen voor de eerste helft van 2019 oftewel de tweede helft van het seizoen 2018/2019. In september ontvangt U dan de contributie factuur voor het hele volgende seizoen 2019/2020.

 

Het is even lastig, ook voor Bert Schreurs. Want sommige leden hebben in januari betaald voor het hele jaar 2019 en dus eigenlijk ook al voor de eerste helft van het volgende seizoen. Hopelijk is het vanaf volgend seizoen allemaal een beetje makkelijker.

 

 

Rijbewijs aanvragen.

 

In de pers wordt er al regelmatig een beetje gemopperd op de achterstand die er bestaat bij de CBR ivm de verlenging van het rijbewijs. U doet er verstandig aan om heel bijtijds, zeg een half jaar voor uiterste datum, de procedure te starten.  Bij voorkeur doet U dat digitaal. Wanneer U daar wat moeite mee heeft kunt U contact opnemen met Ans Borst  om daarbij enige hulp te krijgen.

Wanneer U 75 jaar of ouder bent is een medische keuring noodzakelijk.  U kunt tegen een gereduceerd tarief  terecht bij:

 

Dkt. Riedstra te Haarlem:      023 5258080

Dkt Sadiek te Lisse:                036 7200911

 

 

Jaarvergadering.

Wij melden alvast dat we op 22 mei as onze jaarlijkse algemene ledenvergadering hebben. Zet de datum alvast in uw agenda! In de volgende Nieuwsbrief meer daarover.

 

Website KBO

 

Heeft U al een kijkje genomen op onze website:

 

kbodezilk.nl

 

Wij zijn er al een beetje trots op hoewel hij nog niet klaar is. Wij blijven open staan voor suggesties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“——————————————————————————————————————————

 

Dit strookje vóór 27 april inleveren bij

Bert Schreurs

Hoogduinweg 48

 

Naam (namen)………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Gaan met ……………………………………………….(aantal) personen mee met de busreis op 8  mei as.

 

Ik betaal  € 68 pp

 

O         per bank NL 76 RABO 0346998824 tnv KBO de Zilk ovv busreis 2019

O         met gepast geld in een envelop

 

Ik heb geen / wel (doorhalen wat niet van toepassing is)dieetwensen en neem daartoe contact op met Ans Borst 0252 521453