Nieuwsbrief Juli 2019

 

Terugblik op het seizoen

 

Het seizoen 2018-2019 zit er alweer op. En wij kunnen terugkijken op een succesvol seizoen. Onze oude en vertrouwde activiteiten hoefden niet te klagen over belangstelling. Het is fijn om te constateren dat veel oudere dorpsgenoten (ja, zelfs gasten uit de buurgemeenten) elke week weer actief deelnemen aan Jeu de boules, koersbal, klaverjassen, koorzang en wat al niet meer. En onze jaarlijkse activiteiten als Sinterklaasfeest, Kerstviering, Jaarvergadering, Busreis en Slotmiddag werden ook prima bezocht en verliepen heel erg plezierig.

 

Onze nieuwe activiteiten zijn echter nog niet helemaal ( of helemaal niet) van de grond gekomen. De creatieve ochtend/ koffie-inloop trok een klein groep vaste enthousiastelingen, maar dat moet wel wat groter worden. Wij blijven dat nog even proberen. Voor het Vrij Klaverjassen was te weinig belangstelling en zullen we niet voortzetten. Tot slot hebben we ook voor het eerst voor enkele dorpsbewoners de belasting ingevuld. Dat liep geen storm maar we blijven dat wel doen. En tot slot Walking Football. Op dinsdag 18 juni stonden op het kunstgrasveld bij de voetbalvelden voor het eerst de wandelende voetballers bij elkaar. We hopen dat dat een succes gaat worden.

 

In de Jaarvergadering hebben we gemeld dat we geen contributieverhoging zullen vragen, maar onze financiële situatie is wel zorgelijk. Zonder sponsoring zouden we elke jaar met een behoorlijk verlies te kampen hebben. Wij zijn de PCI dankbaar voor hun bijdrage maar bij ongewijzigd beleid loopt het spaak. We zijn in overleg met de gemeente over hun bijdrage. En hopen dat dat wat oplevert. Volgend jaar meer daarover!

 

Slot musical Groep 8 Egelantier.

 

Op woensdag 10 juli voert groep 8 van de Egelantier haar slotmusical op. In de ochtend houden zij hun generale repetitie en dan zijn wij van harte uitgenodigd. Om 9:30 staat de koffie klaar.

 

 

Walking Football.

 

Dinsdag 18 juni hebben we letterlijk en figuurlijk afgetrapt met Walking Football. Onder inspirerende leiding van Dick Vermin en Peter van Eeden kwamen 12 mannen bij elkaar. Vier walking-footballers VVSB hadden aangeboden om aanwezig te zijn zodat we met enige ervaren mannen het spelletje konden gaan spelen. En een succes werd het! We speelden 6 tegen 6 op een

veld van 40 bij 25 meter. En dat veld bleek nog best groot. Zodat er toch menig zweetdruppeltje

vloeide. De belangstelling aan de kant mocht er ook zijn. Dus wie weet trekken die de volgende keer ook een sportschoenen aan om mee te spelen. Interesse? Kom gerust langs op dinsdagmorgen, waar we om 10:00 starten op het kunstgrasveld achter de tennisbanen.

 

 

Zomerprogramma.

 

In de Jaarvergadering hebben we gemeld dat we een samenwerking zijn aangegaan met de andere ouderenbonden in de nieuwe gemeente Noordwijk. In Noordwijk is ook een zomerprogramma dat openstaat voor de KBO leden in De Zilk. Er zijn 4 activiteiten:

  • 6 juli treedt het Vissersvrouwenkoor op in Het Trefpunt aan de Schoolstraat 2 in Noordwijk aan Zee van 14:00 tot 16:00 uur. Kosten zijn € 2,- pp;
  • 31 juli bustocht door de Bollenstreek. Start met een lunch bij de Maria ter Zee Kerk om 12:30. Kosten zijn € 5,- pp;
  • Op 8 augustus Bingo in het Trefpunt van 14:00 – 16:30. Kosten € 2,- per plankje;
  • Op 17 augustus wordt in De Wieken, Wassenaarsestraat 5 Noordwijk Binnen, een film over visserij vertoond. Aanvang 14:00 uur Kosten € 2,- pp. Inclusief lekker visje.

 

Voor nadere informatie en aanmelding: 071 7114334 of via de e-mail: aanmelden@welzijnnoordwijk.nl

 

Zelf is ons zomerprogramma vooralsnog beperkt tot Wandelen in de duinen, de Jeu de boules en het Walking Football.

 

Vooruitblik op volgend seizoen.

 

In het seizoen 2019-2020 gaan we iets bijzonders meemaken: ons 50 jarig bestaan! Op wo 4 december gaan we dat feestelijk vieren in De Duinpan. We slaan daarvoor ons jaarlijkse Sinterklaasfeest een jaartje over. Het programma is in grote lijnen al bekend en U hoort daar na de zomervakantie vast meer over.

 

Onze wekelijkse activiteiten gaan bijna allemaal op dezelfde wijze door, waarop U dat gewend bent. Wanneer het volgende KBO-PCOB blad verschijnt op 27 aug zult U het nieuwe activiteitboekje aantreffen waarin dat nog eens wordt beschreven. Dan treft U ook de factuur aan voor de contributie voor het hele nieuwe seizoen 2019-2020.

 

Maar voor nu: een fijne Zomer(vakantie) toegewenst!