Nieuwsbrief April/Mei 2021

Licht aan de horizon.

 

Als ik dit schrijf hebben we juist weer kunnen luisteren naar de persconferentie van de heren Rutte en De Jonge. Hoewel ik niet vrolijk word van het feit dat de versoepeling moest worden uitgesteld ben ik ook een beetje blij. Want het eind is in zicht: Licht aan de horizon! Wij zijn met het bestuur dan ook al aan het nadenken hoe we straks alles weer willen gaan oppakken. Gelukkig maar!

 

Zomerprogramma.

 

In de vorige Nieuwsbrief meldden we al dat we het zomerprogramma, zoals we dat vorig jaar hebben georganiseerd weer willen opstarten. We hebben nog geen startdatum, want dat is afhankelijk van wat in  De Duinpan mag of nog niet mag.  Maar we hebben goede hoop!

Vorig jaar boden wij U 2 consumpties en een pannenkoek aan. Dit jaar beperken wij ons tot de twee consumpties. Wanneer U iets anders wilt drinken cq eten, dan zal dat voor uw eigen rekening komen. We gaan nog met Kees overleggen wat hij U kan aanbieden.

 

Onze activiteiten in het nieuwe seizoen.

 

Het zomerprogramma was zo’n succes dat wij van plan zijn om bij de start in september (we gaan ervan uit dat we dan weer ‘gewoon’ kunnen starten) eens in de maand een vergelijkbare ‘open woensdagmorgen’ te houden. De aanwezigen kiezen zelf hun activiteit. En dat kan van alles zijn, klaverjassen, koersbal, rummy-cup, bridgen. Of alleen een bakkie koffie en een praatje. Kortom een laagdrempelig ontmoetingsplek  met een kopje koffie/thee. Hoe we het precies gaan organiseren moeten we nog bespreken. Maar wij zien het wel zitten!

 

Bewegen op Muziek en Wandelen op maandagmorgen.

 

In de vorige Nieuwsbrief moest ik U melden dat Paulien stopt met haar ‘Bewegen op Muziek”. We zijn er helaas nog niet in geslaagd daar een alternatief voor te vinden. En ook in deze Nieuwsbrief moet ik U een vergelijkbaar probleem voorleggen. Al jaren heeft Jaap Beelen op maandagmorgen een groep wandelaars onder zijn  hoede genomen voor een  rustige wandeling in de duinen. Een paar weken geleden heeft hij ons aangegeven, daarmee te moeten stoppen. Ook voor Jaap geldt, dat wij hem enorm dankbaar zijn voor zijn inzet in de afgelopen jaren. En we gaan een mooi moment zoeken om onze dankbaarheid uit te spreken. Maar we zoeken nu dus ook iemand die de rol van Jaap over wil nemen als coördinator van de maandagse wandelgroep. Als U iemand weet… We horen het heel graag!

 

 

 

“Voor ieder 1.”

 

Wellicht heeft U ook het artikel in het huis-aan-huis weekblad gelezen: “Eén loket voor alle hulpvragen”. Onder de titel “Voor ieder 1” hebben de gemeentes van de Bollenstreek een loket geopend voor alle vragen op het gebied van Hulp en Zorg. De teams bestaan uit medewerkers van organisaties op het gebied van welzijn,  jeugdhulp en volwassenzorg. Het loket is te bereiken: 071-2040501 of 0252-343800. Voor de exacte openingstijden en overige informatie: www.voorieder1.nl

 

Wat kan er voorlopig nog niet?

 

Deze Nieuwsbrief startte met hoopvol nieuws. Maar helaas zijn er ook leuke dingen die (nog) niet kunnen doorgaan. Ik denk daarbij met namen aan de Jaarvergadering en de Vrijwilligersavond. Dat waren toch altijd belangrijke en ook goed bezochte momenten aan het einde van het seizoen waarin het bestuur de leden kon ontmoeten. Om terug te blikken, plannen te maken, mensen in het zonnetje te zetten.  Helaas dus. Wij willen daarom dit gekke seizoen besluiten met iets anders, waar alle leden van kunnen profiteren. Wat dat gaat worden, houden we nog even geheim…

 

Verspreiding van deze Nieuwsbrief en KBO-PCOB Blad

 

Onze leden in De Zilk ontvangen deze Nieuwsbrief als inlegvel bij het KBO-PCOB blad. We hebben een vaste groep bezorgers die elke maand weer op pad gaan om dat bij U in de bus te doen. Maar leden in  het ‘buitengebied’ moeten het doen met de Nieuwsbrief in  hun e-mail box. Er is mij gebleken dat niet iedereen weet dat exemplaren van het KBO-PCOB blad, inclusief deze Nieuwsbrief, achterin de H. Hartkerk en in De Duinpan zijn te vinden. Tot de Corona crisis lagen er ook exemplaren bij de huisarts Dusseldorp. Maar dat mag  op dit moment nog even niet.  Dus wanneer je dit blad toch ook wil lezen, kan men altijd een ex. ophalen. 

 

Up-to-date informatie.

U kent natuurlijk onze website:

www.kbodezilk.nl

Maar ook via  Blik op Noordwijkerhout proberen we U op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. We proberen zo up-to-date als mogelijk te zijn en te blijven.