Nieuwsbrief okt 2022

De Seizoenstart.

Op  maandag 5 september zijn we weer begonnen. De (fantastische) zomer ligt achter ons en we zijn weer aan het kaarten, jeu de boulen, te koersballen te wandelen en ga zo maar door. Nu de start achter de rug is, is dat meteen een goed moment om op een rijtje te zetten, wat ons de komende tijd zoal te gebeuren staat.

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik voor 52 Zilkers de toegangskaarten in huis voor de Ouderendag op za 24 september. Als U dit leest is het optreden van Marjolein Meijers alweer achter de rug. Maar ik weet zeker dat we ervan hebben genoten!  Maar wat staat er verder te gebeuren?

 

26 Oktober:  Algemene Ledenraad

 

Zet U alvast in de agenda, dat we op woensdag 26 oktober in De Duinpan onze jaarlijkse Ledenraad houden. We beginnen om 14:00 uur. De uitnodiging en agenda vindt U als bijlage bij deze Nieuwsbrief.

U kunt lezen dat wij na de pauze de video presenteren: “Op naar seniorvriendelijk Noordwijk”. Aan deze video hebben twee KBO leden uit De Zilk meegewerkt. In de video tonen ouder wordende bewoners van de gemeente Noordwijk wat zij prettig vinden in de woonkernen. Maar ook wat er nog nodig is Noordwijk (nog) seniorvriendelijke te maken. Dat is mooi om te weten, maar wordt er dan ook iets aan gedaan. Daar willen we het aansluitend aan die video graag met U over hebben.

 

Leesclub.

 

Afgelopen jaar zijn een aantal leden  olv Anja Huikeshoven begonnen met een leesclub.  Dat werd erg gewaardeerd. Maar er zijn nu te veel belangstellenden voor één groep. Dus zoeken we iemand die het leuk vindt om zo’n leesclub te begeleiden. En voor een tweede groep hebben we ook nog wel ruimte voor nieuwe lezers. Geïnteresseerd? Laat het weten. Voor informatie kun je altijd bij Anja terecht: 0252 518706

 

Museumbezoek.

 

Nadat we in het vroege voorjaar onder coördinatie van  Wils Warmenhoven een bezoek hebben gebracht aan het Stedelijk Museum in Dordrecht, heeft hij voor november de tentoonstelling  “Vlaamse meesters in Haarlem” in het Frans Hals Museum op het oog. In de volgende Nieuwsbrief zullen we daar nadere informatie over geven.

 

 

 

 

Golfclinic

 

Een jaar geleden hebben zo’n tiental leden een golfclinic gedaan bij “Golfclubc Ter Specke”. Dat was erg leuk en de helft daarvan is gestart met golflessen. Dit jaar bieden we opnieuw de kans aan geïnteresseerden om olv een zgn ‘Pro’  kennis te maken met golf. Wanneer je interesse hebt, dan hoor ik dat graag.

Gerard Alders: 06 53792808

 

Decemberfeesten.

 

Het is nog niet zover, maar zet alvast in de agenda:

Wo 16 nov: Normaal gesproken de woensdag met “vrije inloop”in De Duinpan. Deze wordt verplaatst naar:

Wo 30 nov: Vrije inloop + lunch. We vermoeden die ochtend hoog bezoek;

Do 15 dec: Kerstviering ism de Zonnebloem

 

Fietsmaatje.

 

U heeft het vast wel eens gezien. Iemand die op een duofiets door de streek wordt gereden. Wij ontvingen van Peter Wiegel een verzoek of wij willen meewerken aan een plan om dit ook in De Zilk van de grond te krijgen. We laten hem graag aan het woord:

 

Mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen of willen fietsen, of die door omstandigheden in een isolement dreigen te komen of zijn geraakt, stappen samen met een fietsmaatje op een duofiets voor een gezellig uitje in de omgeving. Vitale en sociaal bewuste mensen hebben als fietsmaatje een gezonde, gezellige en zingevende vrijwilligersactiviteit. 

Buiten bewegen is gezond. We houden het samen fietsen ook graag zo. Daarom adviseren we om niet te gaan fietsen met klachten die op corona lijken. Handen wassen, niezen in je elleboog en zoveel mogelijk afstand houden waar dat kan. Zo houden we het samen fietsen gezond en gezellig.

 

Ik, Peter Wiegel ben vrijwilliger bij Fietsmaatjes Hillegom/Lisse. Ik heb het idee dat er ook best wel ‘gasten’ en ‘fietsmaatjes’ in de Zilk kunnen te vinden zijn.

Maar omdat van de grond te krijgen en dus in de Zilk:

  • een eigen Duo-fiets met elektrische  ondersteuning;
  • een verzekering;
  • een goede stallingsplaats te kunnen verwerven,

moeten we wel van te voren een redelijke inschatting maken over hoeveel interesse er is  of  er ook genoeg vrijwilligers zijn die hierbij willen helpen?

Als U mij wilt informeren of U Gast wilt zijn of een Vrijwilliger, neemt u dan svp contact met mij op:

 

Peter Wiegel

 

 telefonisch: 06-20445403

 of mail: petermarja.wiegel@gmail.com 

of post: Lijsterbesstraat 11, 2191BW de Zilk.

 

Nieuwsgierig geworden:   https://www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl/