Nieuwsbrief november 2023

Perikelen in De Duinpan.

 

Op het moment dat ik dit schrijf, heeft het Kort Geding nog niet plaatsgevonden. In dat Kort Geding op 20 oktober wordt de rechter om een uitspraak gevraagd mbt de positie van Kees Klein in De Duinpan. Ik hoef U niet te zeggen, dat wij als KBO, van harte pleiten voor het continueren van Kees als exploitant. Wij zien de uitspraak van de rechter dan ook met spanning tegemoet.

 

Terugblik op viering Ouderendag 2023.

 

Op zaterdag 30 september konden we 75 leden verwelkomen in De Duinpan. We vierden daar de Nationale Ouderendag 2023. Het begon met gezellig muzikaal optreden van ons Zilker Shantykoor. Drie kwartier lang konden we luisteren naar (en soms meezingen met) de bekende zeemansliederen van eigen bodem. Maar ook Ierse liederen heeft het koor op haar repertoire staan! Nadat er ook nog  een polonaise  werd ingezet, besloot het koor onder luid applaus haar optreden.

Na een korte pauze werd de microfoon aan Frénk van der Linden gegeven. Hij vertelde over zijn jeugd in Hillegom en las uit zijn boek enkele passages voor uit ontroerende brieven aan zijn ouders. Tussendoor ging hij de zaal in om ons te bevragen over ons dorp. Een belangrijke onderwerp kwam daarbij aan bod: woningbouw voor ouderen. Ook het optreden van Frénk van der Linden kon onze goedkeuring wegdragen, wat ook al bleek uit het feit dat veel aanwezigen na afloop een gesigneerd boek  kochten.

 

  1. Nadat ik enkele dagen via de mail nog eens mijn dank aan hem overbracht, reageerde hij:

Niet om te slijmen, maar ik was op mijn beurt onder de indruk van de positieve sfeer, en het enthousiasme.” 

 

Kortom, een geslaagde middag!

 

Extra Ledenraad woensdag 25 oktober 13:30 uur

 

Op de dag dat deze Nieuwsbrief bij de leden wordt afgeleverd komen we ’s middags bij elkaar om te praten over  het al of niet aansluiten bij de provinciale KBO.

Tot nu toe hebben we 6 schriftelijke reacties gehad. Al deze uitgebrachte stemmen spraken zich uit voor het opzeggen van het lidmaatschap bij de KBO ZH. Wij zijn benieuwd hoe de stemming op deze middag zal uitpakken.

 

Over de procedure nog het volgende:

In onze Statuten uit 1992 staat beschreven hoe een besluit over dit al of niet opzeggen moet worden genomen. En dat is een beetje ingewikkeld. Bij de vergadering over dit onderwerp moet op zijn minst de helft van het aantal leden aanwezig zijn. We weten nu al dat dat niet gaat gebeuren. Dan moet er formeel nog een nieuwe vergadering worden belegd. En dan is die 50 % aanwezigheid geen vereiste. We zullen op woensdagmiddag 25 oktober iedereen schriftelijk laten stemmen. Deze schriftelijke stemmen nemen we mee naar de tweede vergadering op woensdagmorgen 1 november om 10:00 uur in De Duinpan. Daar is opnieuw iedereen voor uitgenodigd, maar elk lid  dat zijn stem al schriftelijke heeft uitgebracht hoeft daar niet meer te verschijnen. De leden die op woensdag 1 november aanwezig zijn brengen ook hun stem uit. Wanneer twee derde van de aanwezigen op die morgen vóór het opzeggen zijn, dan is dat het besluit. Het aantal reeds schriftelijk uitgebrachte stemmen telt daarbij  mee.

Een beetje ingewikkeld, maar de Statuten schrijven deze extra vergadering voor.

 

 

Sinterklaas 2023

 

Op derde woensdag van de maand  hebben we altijd onze inloopochtend met aansluitend de mogelijkheid om de lunch te gebruiken. In november zou dat wo 15 november zijn. Dit keer verschuiven we deze morgen naar wo 29 november. Sinterklaas is namelijk van plan te komen, maar is op 15 november nog niet in het land! U kunt op onderstaand strookje aangeven of U die morgen in de Duinpan wilt aanschuiven.

 

Overleg Coördinatoren.

 

Op donderdag 16 november nodigen we de coördinatoren uit voor het overleg. We beginnen om 17:00 uur en denken een uur nodig te hebben om  alles te bespreken. De uitnodigingen en de agenda volgen nog. Maar bent U één van onze coördinatoren… zet deze datum alvast in de agenda.

 

Contributie seizoen 23-24.

 

Heeft U uw contributie al overgemaakt? U betaalt  € 30,- per persoon. Graag overmaken op:

 

NL76 RABO 0346998824

 

Onder vermelding van postcode en huisnummer

 

Peter Heemskerk kijkt uit naar uw overboeking!

 

 

Dit strookje vóór 15 november inleveren bij

Sonja Verloop

Kronenstein 11

 

Ik (wij):…………………………………………………………

Kom(en) op 29 november naar de inloopochtend en gebruiken ook aansluitend de lunch à € 8,50. Dit bedrag voeg ik in een envelop toe aan dit strookje.

 

 

Resultaat RABO Club Support

 

Wij hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan de actie van de RABO bank: de RABO Club Support. Wij vroegen U om onze KBO bij de Rabobank voor te dragen als één van uw favoriete verenigingen. Wij weten niet hoeveel mensen dat gedaan hebben. We weten wel dat wij op wo 4 oktober € 250,- hebben mogen ontvangen. Dank aan iedereen. En volgend jaar weer!

 

Singles Café voor 60 plussers.

 

Op vrijdag 29 september organiseerde de stichting Welzijn een Single Café voor 60 plussers. We hebben geen idee of daar belangstelling voor was. Maar op 8 december as. vindt dat opnieuw plaats en sociaal makelaar Roy van Schie  vroeg om het volgende in de Nieuwsbrief op te nemen:

Sfeervol singles Café voor 60-plussers

Op vrijdag 8 december organiseren Welzijn Noordwijk en Welzijn Teylingen weer een editie van het singles café, speciaal voor dynamische 60-plussers die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen en verbindingen. Dit bijzondere initiatief biedt een unieke kans voor mensen zonder partner om nieuwe mensen te ontmoeten in een gezellige, ontspannen sfeer.

Het singles café vindt plaats op een gezellige locatie in Lisse. Deelnemers kunnen rekenen op een warm welkom, ondersteund door vrijwilligers in de vorm van gastheren- en vrouwen, die ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. De kosten voor deelname bedragen €15 per persoon, inclusief koffie/thee, een verfrissende consumptie en een heerlijke lichte maaltijd.

Het singles café heeft weer een gevarieerd programma in petto. Van een leuke pub quiz ronde tot boeiende groepsgesprekken en een kleine workshop, het evenement is zo opgezet dat de deelnemers op allerlei manieren de kans krijgen om elkaar op een natuurlijke en plezierige manier te leren kennen.

Aanmelden kan t/m vrijdag 1 december via e-mail op info@welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252-231805. Na aanmelding ontvangt u alle benodigde informatie en de locatie van het evenement. Ook voor meer informatie over dit singles café kunt u vrijblijvend even contact opnemen.

 

Het programma van de maand november(en nog een paar dagen oktober!):

 

Woensdag 25 okt middag:                    Extra Ledenraad

Dinsdag 31 oktober ochtend:              Museumbezoek Flower Art in Aalsmeer

Woensdag 1 november ochtend:       Extra Ledenraad deel 2

Woensdag 1 november middag:         Kienen en bingo met aansluitend diner

Maandag 13 november middag:         Prijsjassen

Woensdag 15 november:                      Geen inloopochtend

Donderdag 16 novembernamiddag: Overleg coördinatoren

Woensdag 29 november ochtend:     Inloopochtend met aansluitend lunch