Nieuwsbrief nov 20

Jaarvergadering

 

Op vrijdag 1 oktober hebben we onze Jaarvergadering kunnen houden. Gelukkig maar! Vorige jaar hebben die moeten schrappen.  Zo’n 50 leden waren samen gekomen en met hen hebben we teruggeblikt op het afgelopen jaar, de plannen voor het huidige seizoen besproken en ook een aantal beslissingen genomen.

 

Met betrekking tot de financiën kon de kascontrolecommissie ons melden dat alles in goede orde was aangetroffen. De jaarstukken waren correct en de begroting zag er goed uit.  Zo hebben we vervolgens de contributie definitief vastgesteld. En daarom kunnen we nu ook de contributienota bij deze Nieuwsbrief voegen.

 

Maar we hebben ook een aantal ‘personele zaken’ doorgenomen. Zo konden we Jaap Beelen en Paulien Lenze hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet bij het wandelen (Jaap) en Bewegen op Muziek (Paulien). Zoals bekend stoppen zij met deze functie. Maar we zijn heel blij dat we in de personen van Ton Vink (wandelen) en Remco Broekman (Bewegen op Muziek) opvolgers hebben. Kort voor de vergadering meldden Corrie van Haaster en Truus van Steijn, dat zij hun taak in de verdeling van de KBO-PCOB bladen over de ‘lopers’ wilden stoppen. Ook zij werden met een bos bloemen bedankt voor hun inzet. En ook hier prijzen wij ons gelukkig dat er ter plekke een oplossing werd gevonden in de vacatures. Bert Schreurs gaat samen met Ineke Vink en Joke Witteman de verdeling van net maandblad voor hun rekening nemen. Meindert Groot en Ad Ulijn willen als loper assisteren bij de bezorging. Kortom, weer een probleem opgelost. En last but not least konden we eindelijk officieel Betty Plessing  en Peter Heemskerk als bestuurslid voorstellen. Hun toetreden tot het bestuur werd met applaus begroet. Mede door de recente ontwikkelingen rond de bezorging van het blad en de taak die Bert daarin op zich nam, besloot hij  wel om zijn lidmaatschap van het bestuur te staken. Hij blijft nog wel de ledenadministratie voor zijn rekening nemen. En het penningmeesterschap is vanaf nu de taak van Peter Heemskerk.

 

Na de pauze verzorgden mevr. Karin Los en dhr Albert Hurtak een presentatie over het (levens)testamant. Een leerzaam verhaal, wat een aantal leden vast tot nadenken zal hebben gestemd. En ik heb begrepen dat er door een aantal leden ook al afspraken zijn gemaakt bij het Notariskantoor Hurtak & Roodhorst voor een verbetering/vernieuwing van de bestaande testamenten.

 

Kortom een geslaagde middag.

 

Factuur Contributie.

 

Zoals U hierboven hebt kunnen lezen is de contributie voor het nieuwe seizoen in de Jaarvergadering vastgesteld. Bij deze Nieuwsbrief treft U dan ook de nota aan voor deze contributie. Onze nieuwe penningmeester ziet de betaling graag tegemoet.

 

Nieuwe ontwikkelingen

 

In ons nieuwe activiteitenboekje  heeft U al kunnen lezen van enkele nieuwe initiatieven. Zo gaan we concreet aan de slag met een golfclinic in Lisse. Maar omdat daar nog wordt gewerkt aan de nieuwe accommodatie hebben we nog niet daadwerkelijk de golfstokken in onze handen gehad. Maar dat gaat nu snel gebeuren.

 

Anja Huikeshoven heeft haar vinger opgestoken toen de leesclub als initiatief werd genoemd. Zij wil daar wel het voortouw in nemen. Fantastisch dus. Ook daarover volgt in een volgende Nieuwsbrief meer.

 

 Nieuw is ook: Museumbezoek

 

Wils Warmenhoven heeft zich aangeboden om het museumbezoek te gaan coördineren. Daar zijn we heel blij mee. In overleg met hem hebben we het volgende afgesproken.

 

  • Wils plant twee museumbezoeken in dit seizoen;
  • Voor de toegang is ieder zelf verantwoordelijk. Heeft U een museumjaarkaart, dan is de toegang gratis of gereduceerd;
  • De KBO neemt de kosten van een gids voor haar rekening. Voor het kopje koffie met iets lekkers kunt U de rekening ook bij ons indienen;
  • Voor het vervoer naar het museum zal Wils zien of hij dat moet coördineren. Wanneer het museum ‘in de buurt’ is denken we dat ieder dat op eigen gelegenheid kan doen;
  • Wij denken dat een aantal van 6 pp het minimum is. Mbt een maximum spelen ook de regels van het museum een rol;
  • Belangstellenden moeten zich via een strookje onderaan de bladzijde bij Wils melden.

 

Wils heeft voor dit seizoen de volgende musea gepland:

  • Woensdag 24 november as wil hij met U naar het Frans Halsmuseum te Haarlem. Daar is momenteel, naast de vaste collectie, een bijzondere tentoonstelling van werken van de Vlaamse schilder Jordaens. Over het tijdstip is nog geen afspraak gemaakt.
  • Woensdag 23 februari 2022 zullen we het Gemeentemuseum in Dordrecht bezoeken. Daar is dan een tijdelijke tentoonstelling van Aelbert Cuyp en andere landschapsschilders zoals Turner en Gainsburough

 

Wij hopen op een geslaagde dag.

 

 

Dit strookje inleveren bij:

                           

Wils Warmenhoven,

Sportlaan 22

0252 521308

 

Ik/wij ga(an) wo 24 november mee naar het Frans Halsmuseum.

 

Naam: …………………………………….. Aantal personen: ……………

Nieuws uit het overleg met de Senioren  – voor – Noordwijk, de S4N,

of Klik hier om het strookje te downloaden

 

In het laatste overleg met de andere ouderbonden zijn twee zaken ter sprake gekomen, waar ik U graag over wil informeren:

 

  • Het Thuishuis.

In de folder die ik in bezit heb is het volgende te lezen:

Het Thuishuis is een kleinschalige woonvorm voor zes alleenstaande senioren die op een fijne manier samen oud willen worden. Zij kiezen ervoor met generatiegenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Elke bewoner heeft zijn eigen woonruimte van ongeveer 40 m2, met een woonkamer, slaapkamer, een badkamer en een pantry. Deze kunnen naar eigen smaak worden ingericht.

De kracht van het Thuishuis zit in de gemeenschappelijke ruimten. De bewoners delen een huiskamer, een keuken, een hobbyruimte, logeerkamer en een tuin/terras”.

 

In november wordt het Thuishuis in Noordwijk opgeleverd met 6 wooneenheden. En daarvan is er nog één vrij. Geïnteresseerd? Ik heb nog wat aanvullende informatie en ook foldermateriaal. Bel maar: 06 53792808.

 

  • Een fotowedstrijd.

De S4N organiseert samen met “Gallery Color” een fotowedstrijd. Het thema is:  “Mijn dierbaarste plekje in Noordwijk”.  En omdat De Zilk is opgenomen in Noordwijk kun je het ook lezen als “Mijn dierbaarste plekje in De Zilk”. Je kunt per persoon meedoen met 2 foto’s. En die moeten van recente datum zijn. Deelname staat open voor 50+. De jury bestaat uit: Janneko Giezen, Nicolien vd Spek, Arjan Weterings en Cees Hamburger.

Er zijn uiteraard een aantal spelregels en voorwaarden. En ook daarover kan ik een geïnteresseerde nader informeren. 

 

Decemberfestiviteiten.

 

Ja, we mogen  weer, tenminste op het moment dat ik dit schrijf! Sinterklaas en Kerstmis vieren. Wat hebben we dat vorig jaar gemist. En we pakken de draad als vanouds weer op.

 

Sinterklaas.

 

Op wo. 1 december, de eerste woensdag van de maand, houden we normaal gesproken onze Kienen/Bingo middag. Maar we hebben bericht ontvangen dat Sinterklaas juist deze middag nog even tijd heeft om in de Duinpan te verschijnen.  We gaan daar een gezellige middag van maken. En we hebben ook nog een verrassing voor U in petto.  Voor de liefhebbers is er, net als altijd op de eerste woensdag van de maand, een diner voor € 15,- pp. We starten om 14:30 uur. En wilt U gebruik maken van het diner, dan moet U onderstaand strookje ingevuld inleveren bij Sonja Verloop. Dat moet, ten behoeve van de organisatie en de inkoop, vóór 20 november.

 

Kerstmis.

 

Na Sinterklaas hebben we ook nog een Kerstviering. En ook daar pakken we de draad weer op. Over de invulling zullen we U in de volgende Nieuwsbrief informeren. Maar één ding is zeker. Kees Klein gaat met zijn collega’s weer een heerlijk kerstdiner verzorgen. Dat gaat € 25,- pp kosten en bij de volgende Nieuwsbrief komt een strookje om aan te geven, of iemand daar belangstelling voor heeft. De datum geef ik U ook. Het wordt woensdag 15 december. Dat is anders dan we in het Activiteitenboekje hadden geschreven. We vermeldden daar donderdag de 16e december. Dat wordt dus woensdag 15 december. Zet het alvast in Uw agenda.

 

Klusjesgroep

 

Met het onderstaande stukje willen we met plezier deze Nieuwsbrief besluiten.

 

Wat ben ik blij met de start van de plaatselijke klusjes groep. Al ben ik altijd sportief bezig en actief , klussen kan ik niet. Dit komt mede door meerdere ongevallen mij overkomen. Kleine klussen in huis waren en zijn voor mij een groot probleem. Daarom heb ik al meerdere keren een beroep gedaan op het klus team. Dimmer vervangen- spotjes voorzien van een nieuwe lamp- lamellen geplaatst. Kraan vervangen in de keuken. Allemaal door de vrijwilligers met plezier verricht.  Zij vinden het fijn om ons te helpen dus schroom niet om ze te vragen. De meesten zijn blij als ze met hun hobby anderen kunnen helpen.

 

Een blije inwoner van het mooie De Zilk.

Ad Ulijn

 

En U kunt ons volgen op:

 

www.kbodezilk.nl

 

Maar dat wist U al…

 

Vergeet de volgende datums niet 3 november kienen  17 november inloop ochtend met lunch.

Graag afbellen als u als vaste bezoeker niet komt

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit strookje inleveren bij:

                           

Sonja Verloop,

Kronestein11

 

Ik/wij komen op  1 december op het Sinterklaasfeest.

 

Naam: …………………………………….. Aantal personen: ……………

 

Wij eten ook graag mee. We betalen € 15 pp bij Kees Klein  per persoon na afloop van de maaltijd.