Nieuwsbrief Juni 2023

Het seizoen loopt ten einde.

 

Als ik dit schrijf is de zon eindelijk gaan schijnen en over de temperatuur hoeven we niet te mopperen. Kortom de zomer komt eraan en daarmee ook het einde van het KBO seizoen. We kunnen terugkijken op een mooi jaar. De slotmiddag van het seizoen valt op 21 juni. En dat combineren we met de Jaarvergadering. Als bijlage ontvangt U de uitnodiging en de agenda. We staan voor belangrijke keuzes (aansluiten bij de landelijke bond of niet, financiële problemen ed)) en we hopen dan ook dat wij  U in grote getale op deze bijeenkomst kunnen verwelkomen. De middag ziet er als volgt uit:

 

13:30   uur       Inloop met een kopje koffie  

14:00 uur         Jaarvergadering          

15:30 uur         Mogelijkheid om allerlei spelletjes te doen.

17:30 uur         Aanvang diner, voor wie zich daarvoor opgeven.

 

U hoeft zich niet aan te melden voor de vergadering. Voor het diner moet U zich wel opgeven. De kosten bedragen € 17,50 pp. Daarvoor kunt U gebruik maken van het strookje onderaan deze Nieuwsbrief.

 

Nationale Ouderendag 2023.

 

Vorig jaar hebben wij in het kader van de de Nationale Ouderendag U uitgenodigd voor een optreden van Marjolein Meijers in Noordwijk. We gingen daar met meer dan 50 Zilkers naar toe en de reacties waren heel enthousiast.  Dit jaar gaan we opnieuw aandacht besteden aan deze dag. En dat doen we in De Duinpan op zaterdag 30 september. We kunnen dan genieten van een optreden van ons Shanty koor. En na de pauze leest Frénk van der Linden voor uit zijn eigen boeken. Daarbij zal  hij ook de zaal ingaan om met ons te spreken over hoe het is om ouder te worden in De Zilk. Hij kent onze enquête die in november 2022 door U is ingevuld en hij gata daar graag nog eens met U over in gesprek. Ergens op deze middag zal wethouder Dennis Salman ook nog een woord tot ons richten. De middag eindigt met een hapje en een drankje. Zet U de datum alvast in de agenda?

 

 Vrijwilligersavond

 

Zoals gebruikelijk zetten wij ons vrijwilligers graag in het zonnetje. Dat deden we meestal aan het eind van het seizoen. Omdat we best al een druk programma hebben in mei/juni en er ook al vakantieplannen zijn van verschillende betrokkenen hebben we besloten om pas na de zomervakantie iets te gaan doen. Dat wordt dan op vrijdag 13 oktober. Later zullen we nog melden wat we van plan zijn.

Automaatje.

 

We hebben er al een keer aandacht aan besteed. Maar we vinden het zo’n goed initiatief dat we opnieuw een stukje opnemen indeze Nieuwsbrief. En wel het persbericht dat is opgesteld:

 

Minder mobiel en is er geen vervoer te regelen, denk eens aan AutoMaatje!

 

AutoMaatje is een vervoersdienst door vrijwilligers die beschikbaar is voor inwoners van de gemeente Noordwijk. AutoMaatje is er voor inwoners zonder auto, die door ouderdom of een beperking minder mobiel zijn. Wanneer je zelf geen vervoer kunt regelen of gebruik kunt maken van het openbaar vervoer dan is er AutoMaatje.

 

AutoMaatje is er voor praktische ritten van A naar B zoals ziekenhuis, een bezoek aan een vriend of vriendin, fysio of boodschap. Maar bijvoorbeeld ook samen met een chauffeur een museumbezoek of een kopje koffie ergens drinken. De deelnemer betaalt hiervoor alleen de benzinekosten en eventueel bijkomende kosten van parkeren.

 

Wilt u kennismaken met AutoMaatje? Neem dan contact op met AutoMaatje Noordwijk en ontdek de mogelijkheden die deze vervoersdienst biedt.

 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht op de website van Welzijn Noordwijk of neem contact op via info@welzijnnoordwijk.nl of 071 711 4334.

 

 

Voor redactie: Heb je vragen of opmerkingen over AutoMaatje, neem contact op met Frank van den Berg: 06 40 23 71 65 of frank.vandenberg@welzijnnoordwijk.nl

 

 

 

 Het programma van de maand juni/juli

 

  • Wo 7 juni: Bingo en aansluitende geen diner
  • Wo 21 juni: Slotmiddag en Jaarvergadering en aansluitend diner
  • Wo 4 juli: Laatste Nieuwsbrief van het seizoen + KBO/PCOB blad
  • Wo 19 juli: Inloopochtend en aansluitend lunch voor de liefhebber
  • Wo 16 aug: Inloopochtend en aansluitend lunch voor de liefhebber  
  • Wo 22 aug: Verschijning eerste Nieuwsbrief nieuwe seizoen en KBO/PCOB blad
  • Ma 4 sept: Start Nieuwe seizoen

 

 

Ik (wij) ……………………………………….

 

maken op 21 juni  graag gebruik van het diner. De kosten daarvan: € 17,50 pp rekenen we zelf op die avond af met Kees Klein.

 

Inleveren bij Sonja Verloop, Kronenstein  11