Nieuwsbrief aug/sept 2021

 

De eerste Nieuwsbrief van een, hopelijk, normaal seizoen.

 

De eerste Nieuwsbrief van het seizoen 2021-2022. Normaal gesproken ontvangt U bij die eerste Nieuwsbrief ons Activiteitenboekje. Dat gaat niet lukken. Maar ik kan U wel melden dat wij dat boekje wel al grotendeels klaar hebben. Maar met het uitdelen daarvan wachten we heel even tot de beperkingen ivm de Corona pandemie tot een minimum zijn gedaald.

Omdat we nog geen boekje uitgeven zullen we in deze Nieuwsbrief wel een aantal zaken vermelden die belangrijk zijn bij de start van het seizoen.

 

De start van het nieuwe seizoen.

 

Op ma. 6 september starten we met de gebruikelijke wekelijkse activiteiten. Snel op een rijtje:

Ma morgen 10:30        Wandelen in de duinen olv Ton Vink;

Ma middag 13:30        Biljarten en klaverjassen in de Duinpan;

Di middag 13:30           Eens in twee weken: Zingen met de Oldtimers;

Wo morgen 10:00       Koersballen in de Duinpan en repetitie van The Melody Makers;

Do morgen 10:00         Ipv het Bewegen op Muziek verzorgt Remco Broekman een bewegingsles. Remco zal tzt zich in het Activiteitenboekje voorstellen en het een en ander vertellen wat hij wil gaan doen. De les kost U € 2,50 per keer, en daarvoor krijgt U van ons ook nog een kopje koffie/thee. De eerste keer verzorgt hij een proefles, waar U niet voor hoeft te betalen. U kunt dan zien of deze bewegingsles iets voor U is;

Do middag 13:30         Bridgen in De Duinpan

 

Vaccinatiebewijs en/of recente negatief testresultaat.

 

De Corona is over zijn hoogtepunt, of moet je zeggen zijn dieptepunt heen, maar nog niet verdwenen. Dat is de reden dat we de maatregelen van de overheid moeten blijven navolgen. Maar wij stellen als organiserende vereniging een extra eis aan al onze deelnemers. Wilt U aan een activiteit meedoen, dan is een vaccinatiebewijs verplicht. Of een heel recente negatieve test.  Maar als U wekelijks wilt meedoen, moet U zich elke keer opnieuw laten testen. Dat is elke week weer een heel gedoe, dus is een  vaccinatiebewijs veel handiger. Ik heb onlangs met één lid hierover een discussie gevoerd via de telefoon. Zij stelde dat vaccinatie in Nederland niet verplicht is. En dat klopt. Maar wij als organisatie hebben een verantwoordelijkheid naar alle leden en willen daarom het risico zo klein mogelijk maken. Dus een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat en dat zult U  bij de eerste weken ter controle moeten meenemen.

 

Nieuwe activiteiten.

 

Vooruitlopend wat we in het boekje gaan opnemen meld ik U dat wij een aantal nieuwe activiteiten willen aanbieden, cq een poging deze nieuw leven in te blazen. Waar denken we aan? Een leesclub, een museumclub, een filmclub. We willen proberen om met dit aanbod ook voor jongere senioren een aantrekkelijk programma te bieden. En heel concreet ook het volgende. In samenwerking met de golfclub Ter Specke in Lisse bieden we een clinic aan om kennis te maken met de golfsport. Die clinic wordt verzorgd door één of meerdere “pro’s” (zeg maar leraren).  Wanneer iemand enthousiast is geworden biedt de golfclub vervolgens 5 lessen aan. Waarbij de eerste 4 lessen olv een pro. In de vijfde les ga je een rondje golfen op de baan onder begeleiding van een lid van de vereniging. Voor zover er kosten zijn, nemen wij en de golfclub Ter Specke dat voor onze rekening.  Wanneer U besluit om te blijven spelen verwacht de golfclub wel dat U dan lid gaat worden in Lisse (€ 295,- per jaar). Voor die clinic geldt  een maximum van 8 à 10 deelnemers. Zo nodig organiseren we  nog een tweede of derde clinic. Bij de lessen is het max aantal veel kleiner. Het liefst werkt men met duo’s. Dan is er veel individuele aandacht mogelijk. En dat is prettig, want golf is vooral een technische sport.  Wij denken aan een start halverwege september. En de lessen vervolgens in het najaar. Geïnteresseerden kunnen zich bij mij opgeven. En als U nog vragen hebt, dan kan ik de meeste vast wel beantwoorden. Ik hoor heel graag van U!

 

Gerard Alders:

gerardenjoke382@hotmail.com

of 06 53792808

 

En wilt u alvast eens kijken wat er zoal gebeurt op die golfbaan: www.golfbaanterspecke.nl

 

Terugblik op het Zomerprogramma.

 

Ook dit jaar waren weer veel leden die enthousiast op de woensdagmorgen naar de Duinpan kwamen. Gemiddeld wel zo’n 40 mensen. Eerst gezellig praten tijdens de koffie en aansluitend werd er weer volop gekaart, spelletjes gedaan, biljarten en koersballen.  En zo’n 30 mensen bleven ook nog eens om door Kees te worden verwend met een smakelijke lunch. Voor veel leden was het een welkome afwisseling tijdens de vakantieperiode!

Omdat gebleken is dat deze ‘inloopochtenden’ zo’n succes waren, zullen we gedurende het seizoen telkens 1 woensdagmorgen in de maand opnieuw zo’n ochtend organiseren. We moeten nog bepalen welke woensdag dat wordt. U hoort daar nog over.

 

Terugblik op de actie “Waardebon voor de horeca.”

 

Op het moment dat ik dit schrijf hebben 136 mensen een Horteca waardebon ingevuld. De meeste belangstelling was er voor een hapje bij “De Lange Muur”. Dat het U maar lekker zal smaken!

 

Videoproject “Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk”

 

In de nieuwsbrief van juni heeft U kunnen lezen dat in september een videoproject start waarin ouderen, gebruik makend van een I-pad,  een film gaan maken. Met als onderwerp hoe oudere bewoners zich al of niet thuisvoelen in hun dorp of wijk. Wat er kan worden verbeterd, en wat al al heel prettig is.  Ik kan U zeggen dat wij als KBO De Zilk met twee duo’s gaan meedoen aan dit project. We zijn heel benieuwd wat het resultaat gaat worden en wensen de enthousiaste filmers heel veel plezier en succes!