Nieuwsbrief februari 2022

Terug naar ‘Normaal’!

 

Het zal toch niet waar zijn? Alles lijkt weer  een beetje normaal te worden! Wat een zucht van verlichting!

Ik heb op deze plaats al heel wat keren geschreven over de Corona pandemie. En over het feit dat U als leden van de KBO nog steeds niet de activiteiten kon doen, die u zo graag wilde. Na de vorige Nieuwsbrief in januari konden we gelukkig alweer een beetje herstarten, maar nu lijkt het er toch echt op dat we weer terugkeren naar het ‘Nieuwe Normaal’!

 

Dat betekent dat we ook het al eerder opgestelde jaarprogramma er weer bij hebben gepakt. De data die we voor verschillende activiteiten hadden vastgesteld moeten we aanpassen. En dat ziet er dan als volgt uit:

 

Overleg coördinatoren.

 

Op 16 maart as willen we graag overleg hebben met al onze coördinatoren. We bespreken dan ‘hoe het loopt’, of er zaken moeten worden aangepast etc. Ik heb al een uitnodiging verstuurd, maar heb niet van iedereen een e-mailadres. Ik hoop die nog te krijgen, zodat ik ook de coördinatoren, die ik nog niet heb bereikt, persoonlijk  kan uitnodigen.

Op die dag vinden ook de verkiezingen plaats. We kunnen in De Duinpan terecht, maar we moeten misschien een beetje improviseren.

 

Muziekmiddag.

 

Op woensdagmiddag 30 maart gaan we genieten van het optreden van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout. Ton Zeilstra, bij ons ook bekend als lid van de Melodymakers, is daar lid van en schreef mij het volgende:

 

Viva Italia! Hoera we mogen en kunnen weer. Het Vrije Tijds Orkest van de jubilerende muziekvereniging St. Jeanne d’Arc laat feestmuziek in de Duinpan galmen. Maar niet alleen feestmuziek, ook een prachtige aria uit de opera l’Elisir d’amour van Donizetti, een muzikale vertelling van een dorpsfeest, swingende soulmuziek, populaire muziek van o.a. Queen, John Miles, Michael Jackson, Village People. En ook Bert Kaempfert komt langs e.a. Kortom, een zeer gevarieerd programma.

 

30 mei 2021 betekende100 jaar St- Jeanne d’Arc! Het jubileumjaar kon helaas niet groots gevierd worden, veel jubileum activiteiten zijn geannuleerd of verplaatst naar dit jaar. Maar, de speciaal voor deze 100 jaar gearrangeerde jubileum ouverture kon wel worden opgevoerd, maar dan wel digitaal! U kunt deze ouverture op Youtube beluisteren, zoek op: 100 jaar jubileum ouverture.

 

Het Vrije Tijds Orkest is een van de onderdelen van de Sjaan, zoals St. Jeanne d’Arc in Noordwijkerhout ook wel wordt genoemd. Het orkest heeft een regionaal karakter en bestaat uit een 30-tal muzikanten die overdag muziek kunnen maken. De meeste leden hebben een gevorderde leeftijd en veel muzikale ervaring. De repetities zijn op maandagmiddag. Het orkest staat onder leiding van Dominic Sierat.

 

Wij verheugen ons zeer om voor u muziek te maken en kijken er met veel plezier naar uit.

 

Voor deze middag hoeft U zich niet van te voren op te geven. Iedereen is welkom en we beginnen om 14:00 uur.

 

Busreis naar de Orchideeënhoeve.

 

Op dinsdag 17 mei gaan we weer eens met de bus op reis! We gaan naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Er is een mooi programma gemaakt, waarbij we eindigen met een heerlijk diner in De Duinpan.  Omdat we al twee jaar geen busreis hebben kunnen organiseren, pakken we dit keer wat groter uit. En omdat we wat geld hebben overgehouden nemen we ook 1/3 van de prijs voor onze rekening.  Per deelnemer resteert dan een bedrag van € 50 voor de busreis + het diner. In de volgende Nieuwsbrief kunt U een strookje aantreffen, waarin U zich kunt opgeven. Maar noteer alvast de datum!

 

Nieuws van de ledenadministratie.

 

Het appartementencomplex in het Zilt wordt opgeleverd en we weten dat er een aantal leden nu gaan verhuizen. We vragen U of U dan  niet wilt vergeten een adreswijziging aan ons door te geven. En nog een tweede opmerking. Het komt natuurlijk helaas voor  dat een KBO lid komt te overlijden. In ons kleine dorp weten we dat meestal wel. Maar we vragen toch, om pijnlijke situaties te voorkomen, omdat ook aan ons door te geven. Dat gebeurt niet altijd en dat is voor Bert Schreurs, die de ledenadministratie blijft verzorgen, ook na zijn vertrek als bestuurslid, dan lastig.

 

Bert is te bereiken:         Hoogduinweg 48

Telefoon:                          06 12083816

e-mail:                              geenpunt@live.nl

 

Hulp bij Belastingaangifte.

 

Ook dit jaar kunt U bij ons terecht voor hulp bij belastingaangifte (HUBA). Ans Borst een Nely Sparnaai hebben de cursus vanuit de KBO  Zuid_Holland weer met goed gevolg afgerond en staat klaar om U te helpen. Wanner U die hulp wenst, kunt  u contact opnemen met Ans:  0252 521 453 of via de mail: ans@kbodezilk.nl

Gemeenteraadsverkiezingen.

 

Over een paar weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen. We gaan uiteraard geen reclame maken voor welke partij dan ook. Het enig wat we willen zeggen is dat het belangrijk is dat U gaat stemmen.

In het kader van die verkiezingen heeft de VVD een  kwartetspel gemaakt  met highlights van de gemeente Noordwijk. En daar komen alle kernen, Noordwijk Binnen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en De Zilk op een leuke manier in beeld. Het spel is te koop, maar voor de senioren in de gemeente zijn er exemplaren gratis beschikbaar. En die overhandigde wethouder Ten Hark ons op de maandagmiddag 14 feb. jl. Na een kort woordje van zijn kant ontvingen alle klaverjassers in de Duinpan  alvast een doosje. Wij hebben er nog een aantal extra ontvangen en die zullen we in de komende periode een goede bestemming geven.