Nieuwsbrief juni 2022

Dit keer weer een flinke  Nieuwsbrief. Er is ook veel te melden.

 

Fotowedstrijd.

De ouderenbonden van de gemeente Noordwijk ( Noordwijk, Noordwijkerhout,
en de Zilk) en Gallery Color gaan samen een fotowedstrijd houden. Alle leden van de ouderenbonden kunnen hier aan mee doen. Ons thema is “ Uw mooiste plekje van de gemeente Noordwijk”.  U mag maximaal 2 foto’s insturen. Dit kan digitaal naar:

 

fotowedstrijd2022@gmail.com


U kunt ook een afdruk van een foto 20x30cm sturen of afgeven bij
J. Giezen,

Adr. Mouriszweg 9,

2203GA Noordwijk.
De foto’s moeten voorzien zijn van  naam, adres , telefoon of mobiel nummer en e-mail adres.

De foto’s moeten in 2022 gemaakt zijn en mogen niet bewerkt zijn.
Foto’s kunnen gebruikt worden voor diverse publicaties.

Voor de winnaars zijn mooie prijzen te winnen .
Gallery Color maakt een foto naar keuze afgedrukt op plexiglas.

Insturen kan tot 16 oktober.

 

Busreis naar de Orchideeënhoeve

 

Eindelijk kon het weer, een dagje met de bus weg! We hadden deze reis al gepland in 2020. Maar door de Corona kon die niet doorgaan. En  nu, twee jaar later, was het eindelijk zover. 44 Leden verzamelden zich om 9:00 uur bij de Duinpan om met de bus van Oskam naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest te gaan. Ton, onze chauffeur, leidde ons veilig langs het drukke Amsterdam op weg naar de Noordoostpolder. Onderweg vertelde hij allerlei wetenswaardigheden langs de route en voor we het in de gaten hadden stonden we voor de ingang van de Orchideeënhoeve. Daar kregen we eerst een lekker kopje koffie met gebak om daarna de wandeling door de tropische kassen te beginnen. En wat een pracht aan bloemen, planten en waterpartijen. We keken onze ogen uit. En dat niet alleen naar de tropische orchideeën, maar ook naar de lori’s, heel kleurrijke vogels, in de Lorituin. En als je denkt dat je het mooiste wel hebt gezien, loop je tussen prachtige vlinders in de Vlinder Vallei.

Nadat we de buikjes hadden gevuld vervolgden we de wandeling om nog eens goed te kijken naar al het moois. En dan zie je toch weer bloemen, vogels, vissen, schilpadden en vlinders die je ’s morgens over het hoofd had gezien. Nadat we een tijdje de flamingo’s hadden bewonderd was het tijd voor een ijsje. Wat een prachtige tuin!

 

Voor de terugreis moesten we opnieuw langs Amsterdam en daar had Ton wel een slimme route voor. Maar het was niet te voorkomen dat we iets te laat bij de Duinpan terugkeerden. Daar hebben we nog een foto gemaakt van het gezelschap die we misschien wel gaan gebruiken in het volgende Aktiviteitenboekje.

 

De dag werd afgerond met een heerlijke maaltijd. Dat kun je wel aan Kees en  Wim  overlaten. En er was ook een woordje van dank voor Peter en Agnes, die weer heel gezellig de bediening verzorgden.

 

Zo konden de 44 leden al met al terugkijken op  een hele mooie dag.

 

Prijsjassen

 

Op de tweede dinsdag van de maand gaan we altijd prijsjassen. 14 Juni is de tweede dinsdag, maar we moeten helaas meedelen dat dat deze keer niet doorgaat. Ans is op vakantie en we hebben geen vervanging kunnen vinden. Jammer, na de zomer pakken we het weer op.

 

Slotmiddag

 

Woensdag 15 juni as. hebben we onze laatste middag van het seizoen. Zoals gebruikelijk kunnen we daar weer alle activiteiten doen. Onder het genot van een kopje koffie/thee. Aan het slot van de middag treden de Melodymakers op olv Ton Zeilstra. En dat is ook een mooi moment voor een hapje en een drankje. We beginnen om 14:00 uur. Uw voorzitter moet helaas verstek laten gaan. Die zit In Engeland om tuinen te bezoeken. Een vakantie die al twee keer is uitgesteld vanwege de Corona. Maar dat zal de pret op deze middag voor U niet drukken.

 

Zomerprogramma.

 

Wat we op woensdagmiddag de 15e doen, gaan we vanaf dat moment elke woensdagmorgen herhalen. De afgelopen jaren hebben we dat ook gedaan en er zijn heel veel leden die het prettig vinden om ook in de zomerperiode elkaar op woensdagmorgen te treffen voor Koersbal, een kaartspelletje, Rummy-cup. Of gewoon een babbeltje te maken. Wanneer U naast het kopje koffie ook een lunch wilt gebruiken, moet u dat van te voren wel even kenbaar maken bij Sonja Verloop.

 

 

Nieuwe seizoen

Eind augustus/begin september begint ons nieuwe seizoen. We zijn al druk bezig met het maken van een activiteitenboekje. Naast de gebruikelijke zaken komen daar ook de nieuwe activiteiten in te staan, zoals het Museumbezoek, de Klusjesgroep en de Leesclub. Maar we hebben ook nog een ander plan. Wils Warmenhoven, die het museumbezoek coördineert, kwam met de suggestie van een theatergroepje. Daar hebben we eens over nagedacht en hoe ziet dat er dan uit?

Theatergroep

In een klein theater in Hoofddorp, “Het Oude Raadhuis”  wordt 5 à 6 keer per jaar op zondagmiddag een voorstelling verzorgd. Aanvangstijd 14:00 uur. En na afloop (of in de pauze) wordt er iets lekkers ingeschonken. Het programma is wisselend, maar meestal klassieke muziek, verzorgd door een gezelschap van 2 of 3 muzikanten. Zelf hebben wij daar al jaren een abonnement voor. En wij zijn ook al jaren heel erg enthousiast. Ik heb contact gehad met de organisatie en afgesproken dat wanneer wij als KBO met een groepje komen, we een korting op de abonnementsprijs kunnen krijgen. Op dit moment betalen wij zo’n € 15,- à € 20 per voorstelling. Hoe dat volgend jaar gaat worden, kon men mij nog niet vertellen. Maar is hier belangstelling voor? Zo ja, meldt dat dan aan Wils Warmenhoven 0252-521308 of Gerard Alders 06 53792808. Bij voldoende belangstelling komen we hier een volgende keer op terug.

Klusjesgroep.

Dit jaar zijn we begonnen met een klusjesgroep. In de eerste maanden heeft deze groep heel wat klusjes aangeboden gekregen. Maar het lijkt erop dat alles nu piekfijn in orde is in De Zilk. Want de coördinator, Peter Heemskerk heeft al enige tijd geen enkele aanvraag meer gehad. Wanneer U dus voor een klein, maar voor U onmogelijk klusje komt te staan…. Even een telefoontje naar Peter 06 51201937.  Hij beoordeelt of de klus een haalbare kaart is en wie dat op kan pakken . Schroom  niet hoor!

Ouderendag 2022

Voor de leden die ons Jubileumfeest hebben meegemaakt is Marjolein Meijers een bekende naam.

De samenwerkende ouderenbonden van Noordwijk, de S4N (Senioren voor Noordwijk) organiseren in het kader van de nationale Ouderendag op zaterdag 24 september as een optreden van Marjolein Meijers in het Van der Valk Palace Hotel in Noordwijk.

“Van Berini tot Solex.”

De middag begint om14:00 uur en belangstellenden uit de Zilk kunnen om 13:15 in de bus stappen die bij de Duinpan op hen staat te wachten.

 

Naast het optreden van Marjolein Meijers zijn  er uiteraard de nodige hapjes en drankjes. Voor KBO leden uit De Zilk zijn 40  plaatsen gereserveerd en de kosten zijn € 5,- per persoon. In een volgende Nieuwsbrief tref U een strookje aan waarin U zich kunt opgeven. En daarbij geldt dan: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.” Het wordt echt een leuke middag dus  houd 24 september alvast maar vrij in de agenda!

 

 

Voorstelling ODI

Toneelvereniging ODI verzorgt in het weekend van 28 en 29 mei een theater voorstelling in De Duinpan : “Het gebroken Licht van Troost.” 4 Spelers van ODI zullen olv van regisseur Jeroen Kortekaas een ongetwijfeld aangrijpend toneelstuk opvoeren. Want het onderwerp is Dementie. En of wij het nu leuk vinden of niet, veel van onze leden hebben of krijgen daarmee te maken.

Om die reden bevelen wij U deze voorstelling van harte aan. De toegang is € 10,- pp en de kaarten zijn verkrijgbaar bij M-Kappers in de P.J. Warmerdamstraat. Op zaterdag is de première en op zondag zijn er nog twee voorstellingen. Keuze genoeg dus.

Vrijwilligersavond 1 juli as.

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. En de KBO De Zilk is daarop geen uitzondering. Wat zijn we blij met zoveel mensen die de handen uit de mouwen steken. Voor het bezorgen van de Nieuwsbrief, voor het coördineren van het Jeu de Boules. Voor het klaarzetten van de tafels bij klaverjassen en bridge. Voor het uitrollen van de Koersbalmat,  voor de hulp bij de installatie van een computer en ga zo maar door. U begrijpt dat wij deze leden een warm hart toedragen en dat we hen daarom graag een leuke avond willen bezorgen. Dat gaan we doen op vrijdag 1 juli as. De betrokkenen krijgen allemaal nog een persoonlijke uitnodiging, maar in deze Nieuwsbrief alvast een vooraankondiging. Dan kunt U die avond alvast op de kalender zetten. We gaan weer lekker eten in De Duinpan en met een quizje gaan we de feestvreugde nog wat verhogen.

Nu hebben we maar liefst 40 vrijwilligers geteld. Een leuke maar ook best grote groep. En dat betekent dat we ons moeten beperken tot de vrijwilliger zelf. Het wordt een te grote groep om ook de echtgenotes/partners uit te nodigen. Wij hopen op een gezellige vrijdagavond.

 

 

 

U kent natuurlijk onze website:

www.kbodezilk.nl

Maar ook via  Blik op Noordwijkerhout proberen we U op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. We proberen zo up-to-date als mogelijk te zijn en te blijven.