Nieuwsbrief mei 2023

Museumbezoek

 

Donderdag 20 april bezochten 12 KBO leden de Hermitage in Amsterdam. Ans Korver, één van de geïnteresseerden, schreef een verslagje.

 

Een paar keer per jaar wordt er door Wils Warmenhoven – bij een bijzondere tentoonstelling – een rondleiding in een museum georganiseerd. Was het in het verleden zo dat iedereen daar op eigen gelegenheid naar toe moest, dit keer was er een goede afspraak om, omdat het reizen naar Amsterdam per trein het makkelijkst was, gezamenlijk te gaan. Voor de minder “bereisde “was dat zeker prettig, want er moest een paar keer worden overgestapt. De rondleiding was in de “Hermitage” .  Uit een privécollectie waren er schilderijen te bewonderen van Rembrandt en tijdgenoten uit de 17e eeuw. waaronder de leermeester van Rembrandt  Pieter Lastman, maar ook van Jan Steen en leerlingen van Rembrandt zoals   Carel Fabritius, Jan Lievens, Frans van Mieris.                                                                                                                

Vrijwel alle schilderijen hadden een bijbels thema. Zo was er een schilderij van Koning David, Esther, Tobias, e.a. De gids die de rondleiding deed vertelde niet alleen boeiend over het verhaal op het schilderij maar wees ons ook op de vele details die ook een betekenis hadden. Opvallend waren de gigantische details die op de muren waren aangebracht waarop je de kleinste streek van een kwast kon zien. Zo was dat weergegeven van een minischilderij ter grootte van een “post-it” blaadje, een bijna goddelijke afbeelding van een oude man, die door de eigenaar op reis werd meegenomen in een klein koffertje, maar nu even in ‘t museum te zien was.

                                                                                                                               

Na de rondleiding bleven we met elkaar koffie drinken en wat eten en, zoals dat vaak gaat, nog doorpraten over wat ons opgevallen was. Daarna ging ieder zijns weegs. Sommige gingen  nog even ‘t museum door, of de stad in en andere trokken huiswaarts.  

                                    

Een museumbezoek blijft bijzonder, al met al, een verrijkende en ook gezellige dag.

 

Automaatje.

 

Stg Welzijn Noordwijk vroeg ons om het onderstaande onder uw aandacht te brengen in onze Nieuwsbrief. En dat doen we graag:

 

Met een praatje, maak je het verschil als AutoMaatje!

 

Veel mensen zijn minder mobiel. Ze komen daardoor weinig buiten de deur. ANWB AutoMaatje is een initiatief om mensen uit hun isolement te halen en weer mee te laten doen. Zo kunnen ze naar hun afspraak in het ziekenhuis, op familiebezoek of weer eens naar een museum.

 

Welzijn Noordwijk is op zoek naar nieuwe chauffeurs die in het bezit zijn van een eigen auto met inzittendenverzekering. Lijkt jou leuk om zo af en toe eens op pad te gaan met iemand?

 

Wanneer je AutoMaatje chauffeur bent zal de AutoMaatje-centrale je met regelmaat vragen of je voor iemand kunt rijden. Dat is geen verplichting want als je dan niet kunt dan zoeken we verder. We bieden een onkostenvergoeding van € 0,35 per gereden kilometer.

 

Kijk voor meer informatie op onze website: welzijnnoordwijk.nl/automaatje

 

Meld je aan bij Enze Schwarz: enze.schwarz@welzijnnoordwijk.nl

Of via telefoon 06 48 05 16 37

 

 

Busreis naar Rotterdam…. Helaas!

 

Na onze aankondiging voor de busreis naar Rotterdam hebben 23 leden zich daarvoor aangemeld. Tja, en dat is te weinig om hem door te  laten gaan. 35 is het minimum. We hebben dus helaas moeten besluiten om de busreis af te blazen. Iedereen die zich heeft aangemeld zal het betaalde bedrag uiteraard terug ontvangen. Aansluitend aan de busreis konden we dineren in De Duinpan. Die kan wel doorgaan. Maar er  zijn misschien  leden die zich hebben aangemeld voor de busreis èn diner, die  zich nu bedenken. Neemt U aub. contact op met Sonja Verloop, Kronenstein 11 of via de telefoon: 06 18716025. 

Dan nemen we 10 mei een besluit over het al of niet doorgaan van het diner. Houdt onze website in de gaten. U kunt zich daar overigens ook nog voor aanmelden als U dat nog niet hebt gedaan.

 

Jaarvergadering

 

Nog even ter herinnering: De Jaarvergadering zullen we houden op wo 21 juni as. We combineren dat met de slotmiddag van het seizoen. We staan voor enkele belangrijke beslissingen. Dus we hopen dat veel leden hun stem zullen laten horen. Heeft U de datum al in uw agenda gezet?

 

Vrijwilligersavond

 

Zoals gebruikelijk zetten wij ons vrijwilligers graag in het zonnetje. Dat deden we meestal aan het eind van het seizoen. Omdat we best al een druk programma hebben in mei/juni en er ook al vakantieplannen zijn van verschillende betrokkenen hebben we besloten om pas na de zomervakantie iets te gaan doen. Dat wordt dan op vrijdag 13 oktober. Later zullen we nog melden wat we van plan zijn.

 

 Het programma van de maand mei

 

  • Wo 3 mei: Bingo en aansluitende diner;
  • Do 4 mei: Dodenherdenking om 20:00., maar wel in de ochtend Bewegen op muziek                                                 en Bridge in de middag
  • Do 11 mei: Laatste Bridgemiddag
  • Wo 17 mei: Inloopochtend en aansluitend een lunch
  • Di 6 juni: Verschijning volgende Nieuwsbrief en KBO/PCOB blad