Nieuwsbrief januari 2022

Het leven van persconferentie naar persconferentie.

 

Vorige week was ik, net als U waarschijnlijk, best blij met de versoepelingen die werden aangekondigd. We kunnen weer ‘gewoon’ winkelen. Met mondkapje weliswaar. Maar ik was ook wat verward. Want de besmetting cijfers liegen er niet om. Op zich ben ik ook optimistisch wat onze premier volgende week gaat vertellen. Ik vermoed dat dan ook de horeca wel weer een beetje opengaat. En dat betekent dat ook de Duinpan ons weer kan ontvangen, inclusief een drankje en een hapje. Maar is het verstandig? En dat brengt mij direct bij de vraag wat wij als KBO moeten doen.

Wij gaan sowieso de maatregelen van de overheid volgen. Dus we zullen niet strenger of soepeler zijn dan wat wordt aangekondigd. Maar we weten twee dingen:

  1. de besmettingen vliegen de pan uit;
  2. de behoefte om weer te koersballen, te kaarten, elkaar weer te ontmoeten is heel groot.

 

Dat betekent dat we, wanneer dat weer is toegestaan we ons programma weer opstarten. Maar we laten het aan de leden over of zij ook weer willen beginnen. Dus wanneer iemand het risico nog te  groot vindt, dan respecteren wij dat volledig. En aan de andere kant, wanneer iemand toch graag weer wil “bewegen op muziek”, dan willen wij dat mogelijk maken. Op onze website zullen we U zo goed mogelijk op de hoogte houden.

 

www.kbodezilk.nl

 

En als U niet zo goed weet hoe dat nu werkt, dat internet, laat dan uw zoon, dochter, kleinkind, buurman regelmatig even onze site bezoeken.

 

Videoproject “Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk.”

 

Ik heb in de Nieuwsbrief al vaker iets verteld over het Videoproject. In het blad Leef stond in december een leuk artikel. U heeft het misschien gelezen.  Wij kunnen nog steeds deelnemers gebruiken. Op 18 feb as. is er een informatiebijeenkomst in Noordwijk.

 

Er wordt gewerkt in duo’s. Dus U kunt het balletje ook eens opgooien bij uw buurman/buurvrouw, uw vriend van het biljarten,  uw vriendin van uw wandelclubje. Dat heb je ook een beetje steun aan elkaar. Bent U geïnteresseerd?  Laat het mij even weten.

 

Gerard Alders

06 53792808.