Nieuwsbrief Januari/Februari 2021

 

Het nieuwe jaar, wat gaat dat brengen?

 

Heeft de kerststol gesmaakt? En hebben  de hyacinten mooi gebloeid? Wij vonden het fijn om U een klein kerstpresentje te overhandigen. En we hoopten daarmee het leed in deze sombere tijd een beetje te verzachten. Op 31 december kwam een eind aan een bijzonder jaar en,  met wat minder geknal dan we gewend waren, is 2021 welkom geheten. Maar wat gaat dat jaar brengen?

 

Ondanks alles is hier toch weer een Nieuwsbrief. In de vorige Nieuwsbrief hebben we uitgebreid teruggeblikt op het vorige seizoen. U kon het jaarverslag lezen en ook het overzicht van onze financiën.  En we eindigden met de opmerking dat we er maar het beste van moeten hopen. Wanneer ik dit schrijf hebben we premier Rutte weer gehoord over de verlengde lock-down. Dus terugkeer naar de zo gewenste ‘oude’ situatie is weer uitgesteld. Maar er wordt ook gevaccineerd. En gelet op de onze leeftijden zullen we wat voorrang krijgen. Dat is het goede nieuws, zullen we maar zeggen. Want we snakken met zijn allen naar de gezelligheid  dat 10 maanden geleden zo gewoon was.  We snakken naar de kaartmiddagen, naar de terrasbezoekjes, naar de knuffels met de kinderen, naar de…. vult U maar in.

 

Belronde.

 

Wat kunnen wij als bestuur doen in deze tijd? Alle activiteiten liggen stil. Het contact met U allen dreigt te  verwateren. En ook het contact tussen de leden onderling is minimaal. We hebben eens nagedacht en besloten om de telefoon te pakken. Nu hebben we bijna 300 leden en U zult begrijpen dat het een onmogelijke klus gaat worden om iedereen te bellen. We hebben er daarom voor gekozen om alleen leden van 80 jaar en ouder te bellen, die er alleen voor staan.  We hopen op die manier het contact warm te houden. Bovendien horen we dan wellicht allerlei zaken, waarvoor we misschien een oplossing kunnen bedenken. Schrik dus niet wanneer U in de komende weken één van ons aan de telefoon krijgt. Het kan zijn dat U geen prijs stelt op zo’n telefoontje. Dat kunt U natuurlijk direct aangeven en dat zullen wij ook zeker respecteren. Maar we denken dat het voor veel mensen fijn is om even het hart te luchten. Tot ‘bels’ dus.

 

  1. We hebben onze ledenlijst zorgvuldig doorgenomen om te bepalen welke leden we gaan bellen. Maar ja, een klein foutje is snel gemaakt. Dus mochten we iemand over hoofd hebben gezien…. alvast onze excuses. En wanneer U niet tot de alleenstaande 80 jarigen hoort maar een praatje op prijs stelt… Neem gerust de telefoon en bel ons. Dat geldt uiteraard voor iedereen.

 

“Zo denk ik erover”.

 

In het KBO-PCOB blad van november stond te lezen dat uitgeverij “Zezz” een boekje had ontwikkeld dat ouderen konden gebruiken om op een handzame manier het een en ander vast te leggen over de wensen voor de toekomst. Dat boekje heet “Zo denk ik erover”. De ondertitel is “Mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst.” Wij vonden dit zo’n belangrijk boekje, dat wij er een aantal hebben aangeschaft. De kosten waren € 12,50 per stuk. Wanneer U een exemplaar wilt inzien, kunt U dat bij ons inzien. Indien U een ex. wilt bezitten hebben we er een aantal extra aangeschaft en die zijn beschikbaar voor € 7,50. Echt de moeite waard.

 

Senioren voor Noordwijk.

 

In 2018 zijn wij betrokken geraakt bij een overleg van de ouderenbonden in Noordwijk. Dat overleg had als doel tot samenwerking te komen na de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Die samenwerking is nu geformaliseerd in een notariële akte en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Alle deelnemende bonden zijn vertegenwoordigd in het bestuur, waarbij ondergetekende (Gerard Alders) de penningmeester is geworden. Wij willen als Senioren voor Noordwijk, afgekort: “S4N” een gesprekspartner zijn voor de gemeente en daarbij opkomen voor de belangen van alle ouderen in onze gemeente. We hopen U in de toekomst meer te laten horen wat onze plannen zijn. 

 

Het nieuwe jaar, wat gaat dat brengen?

Zo begon deze Nieuwsbrief, en zo eindigt die. Wij willen proberen om, ondanks het feit dat niks op de gewone manier kan, toch actief te blijven. En wat we doen, kunt U altijd terugvinden op onze website:

 

 www.kbodezilk.nl

 

Laten we er het beste maar van hopen. Want ondanks alles wensen wij U het allerbeste voor 2021. En mocht U het vuurwerk hebben gemist, dan ziet U hieronder een goedmakertje.