Nieuwsbrief juni/juli 2022

De laatste Nieuwsbrief van het seizoen. Hopelijk ook de laatste Nieuwsbrief van het Corona-tijdperk! Want in september beginnen we weer met volle energie met een compleet programma. Eind augustus kunt U bij de eerste Nieuwsbrief van het seizoen ook het Activiteitenboekje aantreffen.

 

Videoproject: “Op weg naar een seniorvriendelijk Noordwijk”

 

In de Nieuwsbrief heb ik al een paar keer iets verteld over dit Videoproject. Vanuit De Zilk hebben twee leden, Ans Borst en Nely Sparnaaij meegedaan. Ik heb hun filmpje al mogen bekijken en het is samen met drie andere filmpjes een hele interessant geheel geworden.  De filmpjes geven aan waar ouderen tegenaan lopen in hun woning, hun buurt. Dat levert belangrijke informatie op voor de woningbouwverenigingen, voor de gemeente en misschien ook wel voor ons als KBO. Na het zien van het filmpje van Ans en Nely wil de gemeente, in samenwerking met ons en andere partijen nog eens goed nadenken wat er in De Zilk voor verbetering vatbaar is. Ik hoop U in komende maanden daar meer over te kunnen vertellen.

 

Theatergroep.

 

In de vorige Nieuwsbrief hebben we een idee geopperd om een theatergroepje in het leven te roepen. Na enkele reacties bestaat dat groepje nu uit 6 personen. Het zou mooi zijn wanneer dat aantal zou uitgroeien tot boven de 10 leden. Dus: geïnteresseerd: laat het Wils Warmenhoven 0252-521308 of Gerard Alders 06 53792808 weten. Wij wachten in spanning af.

 

Terugblik op de slotmiddag.

 

Eigenlijk twijfelen wij er als bestuur nooit aan, en dat blijkt.

Hij was weer grandioos.

Meer dan 50 personen hebben genoten van deze spel en muziekmiddag.

Wat heerlijk na deze vervelende periode.

 

 

Ouderendag 2022

Heeft U 24 september al aangestreept in de agenda. Waarom ook alweer? Een optreden van Marjolein Meijers in het Van der Valk Palace Hotel in Noordwijk. De samenwerkende ouderenbonden uit Noordwijk organiseren deze middag in het kader van de landelijke Ouderendag. Vrijhouden hoor!

De middag begint om14:00 uur en belangstellenden uit de Zilk kunnen om 13:15 in de bus stappen die bij de Duinpan op hen staat te wachten.

 

Naast het optreden van Marjolein Meijers zijn  er uiteraard de nodige hapjes en drankjes. Voor KBO leden uit De Zilk zijn 40  plaatsen gereserveerd en de kosten zijn € 5,- per persoon. In de Nieuwsbrief van 23 augustus tref U een strookje aan waarin U zich kunt opgeven. En daarbij geldt dan: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.”

 

Kaartvakantie 2022

 

Deze gaat plaatsvinden in Drenthe van 3  tot 7 oktober

Hotel Villa Nova in Zorgvlied

U kunt zich nog opgeven bij:

Ellie Duivenvoorden

Kerkstraat 78c

Noordwijkerhout

Tel. 0252-374182

De kosten zijn € 547,50 per persoon

Toeslag voor 1 persoonskamer is  € 50,00

Dit alles is inclusief excursies en vol pension.

Overdag leuke dingen doen en s ‘avonds  klaverjassen.

 

U kent natuurlijk onze website:

www.kbodezilk.nl

Maar ook via  Blik op Noordwijkerhout proberen we U op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. We proberen zo up-to-date als mogelijk te zijn en te blijven.