Nieuwsbrief Maart 2020

Huisartsenpost Voorhout

 

In de plaatselijke pers heeft U vast al gelezen dat er plannen zijn om de Huisartsenpost in Voorhout in de nachtelijke uren te sluiten. Voor spoedeisende hulp zou dan de huisartsenpost bij het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp open staan. Een flink tijdverlies. De samenwerkende ouderenbonden binnen de gemeente Noordwijk hebben daarom een brief verzonden naar het gemeentebestuur om te pleiten voor het openhouden van de post in de nachtelijke uren in Voorhout. Wanneer U ook zelf een steentje wil bijdragen roepen wij u op om de petitie te ondertekenen: Dat kunt U doen:

www.petities.nl

 

En dan intypen: Sluit huisartsenpost Voorhout niet

 

Busreis 2020.

 

Staat de datum in de agenda? 6 mei: Busreis naar de Orchideeënhoeve in de Flevopolder. De kosten € 52,- En bij thuiskomst kunnen we voor € 15 aansluiten in De Duinpan voor een diner. Volgende keer nog wat meer.

 

HUBA.

 

Donderdag 20 februari hebben Ans Borst en Gerard Alders hun bijscholingscursus gevolgd om U te kunnen helpen bij de Aangifte van de Inkomstenbelasting. Wij zijn er weer klaar voor. Interesse? Laat het weten aan: Ans Borst 0252 521453 en/of Gerard Alders 06 53792808

 

De kosten van deze ondersteuning bedragen € 12,50 en deze staat alleen open voor leden van de KBO. Bovendien geldt het aanbod alleen voor de ‘eenvoudige’ aangiftes. Aangiftes voor mensen met een relatief hoog inkomen (€ 35.000 voor alleenstaanden, € 48.000 voor echtparen) en/of een ruim eigen vermogen (meer dan € 60.000) laten wij graag over aan professionals.

 

Vacatures binnen het bestuur.

 

Peter Pompe heeft ons aangegeven dat hij zijn functie in het bestuur beëindigt. Hij was oa. onze contactpersoon naar De Duinpan. We zullen op een gepast moment nog afscheid van hem nemen.

 

Met zijn vieren vinden we ons bestuur aan de krappe kant. Zo missen we iemand die voor ons de notulen maakt en zou Bert de financiën graag aan iemand anders overdragen. En al s voorzitter zou ik graag assistentie willen hebben in mijn contacten met de andere ouderenbonden binnen de gemeente/de regio. Kortom: werk aan de winkel. Nu zijn we al her en der eens mensen gaan polsen. Maar concrete invulling van de vacatures is er nog niet. Daar gaan we wel mee door, maar als u iemand weet, of zelf geïnteresseerd bent, dan horen wij dat heel graag.