De Klusjesgroep

De Klusjesgroep.

Nieuw is volgend seizoen ook onze Klusjesgroep. Zoals wij al eerder in de Nieuwsbrief hebben aangekondigd willen we starten met een Klusjesgroep. Op onze oproep hebben Cindy Langeslag, Theo vd Voorn en Jan de Graaf gereageerd. Zij willen deze groep gaan bemensen. Daarvoor zijn wij hen bij voorbaat al dankbaar!
Waar moet U aan denken? De naam “Klusjesgroep” zegt het al. Het gaat om klusjes. Klusjes, die je, toen je nog wat jonger was, zelf even deed. Of eentje waarvoor je een zoon of dochter even lief aankeek. Maar als die niet beschikbaar zijn, tja, wat dan? Wat voorbeelden:
– Op het tegelpad bij de voordeur liggen wat tegels scheef. Daar kun je best eens over struikelen. Okee , dat pakken we op. Maar als het hele pad opnieuw moet worden bestraat? Nee, dat gaat te ver;
– U heeft een nieuwe spiegel voor in de badkamer. Maar hij moet wel worden opgehangen. Dat gaat lukken!
– De buitenlamp bij de voordeur doet het niet meer. Wij kunnen in ieder geval even kijken wat er aan de hand is.
– U wilt een mobiele telefoon aanschaffen. Daar wil Cindy U best bij adviseren. En als het aan de praat krijgen van die telefoon problemen oplevert, dan helpen wij U;
– Na een storing bent U een aantal zenders kwijt op Uw televisie. Dan kunnen we langs komen om deze opnieuw te installeren;
– U heeft een dochter in Australië. U wilt graag met haar kunnen ‘videobellen’. Maar hoe werkt dat?
– U heeft al een computer, maar wilt ook een printer hebben. Misschien wel draadloos. Ook dan bieden wij de helpende hand.
– Uw traplift is defect en de monteur kan pas over twee dagen komen. Dan kunnen wij even kijken of er een noodoplossing mogelijk is.
Hoe denken we dit te moeten organiseren? Wanneer U een klusje heeft kunt U contact opnemen met Peter Heemskerk. Hij is te bereiken onder nummer: 06 – 51201937.
Hij doet een eerste inschatting of deze klus voor onze Klusjesgroep te doen is en benadert iemand van dit groepje. Hij of zij neemt dan contact met U op voor een afspraak. Het kan zijn dat ter plekke blijkt dat de klus toch te omvangrijk is. Dan hebben wij wel het recht om van onze hulp af te zien en zult U een professional moeten inschakelen.
NB. Aan hun klusjes zijn voor U geen kosten verbonden. Maar wilt U toch een geldelijke bijdrage doen, dan komt die in de kas van de vereniging terecht.
Wij gaan deze Klusjesgroep sowieso een jaartje uitproberen. Schroom dus niet om te bellen. En we kijken na een jaar of er belangstelling is voor dit aanbod.